procos1 Chirurgie Orala si Maxilofaciala CHIRURGIA CAMPULUI PROTETIC DEFICITAR
In cazurile in care nu există un suport osos suficient pentru implanturile dentare, acesta poate fi obtinut prin tehnici care utilizeaza grefe de os autolog (din mandibulă, din maxilar sau din osul iliac) sau grefe de os bovin (BIO-OSS) si MEMBRANĂ DE COLAGEN; în ambele situații, pentru o vindecare mai rapidă și mai bună, poate fi asociat PRP-ul.

Inlaturarea conditiilor anatomice locale ce impiedica adaptarea dispozitivelor protetice (torusuri mandibulare si maxilare, atrofia crestei alveolare, creasta alveolara neregulata, exostoze, vestibuloplastii).

GREFE OSOASE (creasta iliaca, la mandibula din trigonul retromolar sau menton, la maxilar din tuberozitate)
Folosite pentru umplerea chisturilor maxilare și pentru realizarea unui substrat de bună calitate pentru inserția implanturilor dentare.

PLATELET RICH PLASMA (PRP) / PLATELET RICH FIBRIN (PRF)
Reprezinta plasma proprie pacientului  imbogatita cu trombocite, sursa de trombocite autologe, ce elibereaza substante ce stimuleaza vindecarea tesuturilor moi si a osului la nivelul carora este injectata.

SINUS-LIFT
Adaugarea de BIO-OS si membrana de colagen la nivelul peretelui inferior al sinusului maxilar in scopul obtinerii unei inaltimi a osului optime inserarii unui implant dentar.PROCOS2 Chirurgie Orala si Maxilofaciala

CURA RADICALA A SINUZITELOR MAXILARE CRONICE
Indepartarea in totalitate a mucoasei sinusale modificate si a factorului cauzal (proces cronic periapical, chist periapical, comunicare oro-sinusala)

CHIRURGIA MAXILARELOR : DISJUNCȚIA DE MAXILAR
Se urmareste expansionarea maxilarului ingustat, avand ca rezultat o usoara schimbare a fizionomiei, ameliorarea respiratiei nazale si ocluzie diferita. Necesita o colaborare stransa cu medicul ortodont.

TRATAMENTUL ORTOPEDIC/CHIRURGICAL AL FRACTURILOR DE MANDIBULA/MAXILAR
Presupune inserarea unor dispozitive care să permită reducerea și imobilizarea fracturilor de mandibulă sau de maxilar. Acest lucru se poate face fără un abord direct asupra focarului de fractură (prin metode ortopedice), sau cu ajutorul plăcuțelor de osteosinteză din titan care se fixează cu șuruburi în oasele maxilare reducând și imobilizând fragmentele osoase fracturate

CHISTURI MAXILARE
Indepartarea chistului (chistectomie) si umplerea cavitatii osoase restante cu:
Bio-Oss si aplicarea unei membrane de colagen GREFA OSOASA din creasta iliaca/calvarie
Indepartarea chistului cu mesare

EXTIRPAREA LEZIUNILOR TUMORALE BENIGNE CUTANATE:

– Nev pigmentar
– Lipom
– Chist sebaceu
– Chist mucoid
– Papilom
– Hemangiom
– Botriomicom

procos4 Chirurgie Orala si Maxilofaciala

EXTIRPAREA LEZIUNILOR TUMORALE MALIGNE CUTANATE:
– Carcinom bazocelular
– Carcinom scuamocelular
– Melanom malign

Datorita expunerii repetate la soare, anumite zone ale fetei, cum ar fi nasul, buzele, pleoapele si urechile, sunt predispuse la aparitia cancerului cutanat. Extirparea acestor tumori poate lasa defecte semnificative la nivelul fetei ce necesita plastia prin variate tehnici chirurgicale adaptate fiecarui caz ( lambouri locale rotate/ avansate, lambouri pediculate, grefe de piele )

PROCOS3 150x150 Chirurgie Orala si Maxilofaciala EXTIRPAREA LEZIUNILOR TUMORALE BENIGNE INTRAORALE:
– Epulis
– Chist mucoid
– Papilom
– Fibrom
– Hemangiom

 

EXTIRPAREA UNOR LEZIUNI TUMORALE MALIGNE INTRAORALE DE MICI DIMENSIUNI:

– Carcinoame scuamocelulare
– Adenocarcinoame

BIOPSII
Ganglionare, formațiuni tumorale intraorale sau extraorale sau a glandelor salivare accesorii ori a mucoasei gingivale (in ultimile doua situatii pentru diagnosticul unor afecțiuni generale).

SIALOLITOTOMII
Indepartarea calculului de pe traiectul canalului salivar.

TRATAMENTUL FISTULELOR SALIVARE
Prin injectarea de toxină botulinică în glandele salivare implicate.

TRATAMENTUL BLEFAROSPASMULUI / SPASMULUI HEMIFACIAL
Prin injectarea de toxină botulinică în fasciculele musculaturii afectate (dupa un consult neurologic prealabil pentru excluderea unei origini centrale a afectiunii).

ODONTECTOMII
Reprezinta extractia dintilor inclusi partial sau complet in os (molari de minte, canini) big model Chirurgie Orala si Maxilofaciala

FRENOTOMII/FRENOPLASTII
Redarea mobilitatii limbii sau buzelor prin sectionarea si alungirea frenului labial/lingual scurt.

LIPOSTRUCTURA
După recoltare (în general de la nivelul abdomenului) și centrifugare, grasimea se injectează la nivel facial pentru remodelarea diferitelor regiuni

Formular de contact